Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1o από τα Treasures for New Managers, το workshop Delegation NOW! που διοργάνωσε η Treasure Lab. Στελέχη που διοικούν ομάδες  από πολυεθνικές και βιομηχανικές εταιρίες φαρμάκων, καπνικών, καταναλωτικών προϊόντων, δικηγορικών εταιριών, καθώς και μέλη του ΣΔΑΔΕ είχαν την ευκαιρία να πάρουν πρακτικά εργαλεία για άμεση χρήση.


Θέλοντας να μοιραστούμε ένα μικρό μέρος της γνώσης από το Delegation NOW, παραθέτουμε 5 Απλά Βήματα Ανάθεσης, χρήσιμα για κάθε ηγέτη ομάδας.
1.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ: Σκέφτομαι προσεκτικά το θέμα που θέλω να αναθέσω, το άτομο και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξεκαθαρίζω τι ακριβώς περιμένω, χρησιμοποιώντας το  εργαλείο SMART.
Ρωτάω τον εαυτό μου: ποιος έχει τις ικανότητες, το χρόνο να το κάνει;
Ποιόν θέλω να αναπτύξω; Τι διακινδυνεύω αν δεν γίνει σωστά;

2.ΑΝΑΘΕΤΩ: Οργανώνω μία συνάντηση με το μέλος της ομάδας και εξηγώ.  Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Παρουσιάζω στο μέλος της ομάδας την εργασία, αλλά και τη Μεγάλη Εικόνα, γιατί τον επέλεξα, τι θα κερδίσει από αυτό. Βλέπουμε το χρονοδιάγραμμα και πώς θα συνεργαστούμε κατά τη διάρκεια του έργου ή της εργασίας. Ρωτάω: τι θα χρειαστεί από ικανότητες, μέσα, δικτύωση, πώς μπορώ εγώ να βοηθήσω;.

3.ΠΑΡΕΧΩ: Παρέχω εργαλεία, εκπαίδευση, μέσα, δικτύωση και ό,τι άλλο έχουμε προγραμματίσει ή ό,τι άλλο χρειαστεί.  Οργανώνω εκπαίδευση ή συναντήσεις, τον συστήνω  στους κατάλληλους ανθρώπους κ.α.

4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ: Παρακολουθώ την πρόοδό του, κάνω coaching σε δυσκολίες, παρέχω  ενισχυτικό και διορθωτικό feedback, τον ενθαρρύνω.   Πραγματοποιούμε τις προγραμματισμένες συναντήσεις και αφιερώνω το χρόνο που του υποσχέθηκα.  Ακόμη και αν φαίνεται ότι δεν τα πολυκαταφέρνει, ΠΟΤΕ δεν παίρνω πίσω την ανάθεση! Έστω και με πολλή βοήθεια ολοκληρώνει την εργασία.

5. ΑΞΙΟΛΟΓΩ: Αξιολογώ το αποτέλεσμα όταν ολοκληρωθεί το έργο.  Κάνουμε ανασκόπηση μαζί για την ποιότητα, το χρόνο, τη συνεργασία μας.  Βρίσκουμε ιδέες για βελτίωση.

Η ανάθεση είναι χρονοβόρα στην αρχή, αλλά κερδίζετε χρόνο αργότερα και αναπτύσσετε την ομάδα σας, ώστε να προχωρήσετε κι εσείς!

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την ανάθεση, δείτε εδώ μία επιλογή άρθρων, που έχουμε συλλέξει:

https://hbr.org/2012/07/why-arent-you-delegating

https://hbr.org/2016/05/for-delegation-to-work-it-has-to-come-with-coaching

http://www.inc.com/peter-economy/5-levels-of-remarkably-effective-delegation.html