Για το 2016, σχεδιάσαμε ένα Special Edition για το Solution Focused Coaching School, όπου μπορούσαν να συμμετέχουν μόνο Managers και Internal Coaches. Τα στελέχη, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον κύκλο της εκπαίδευσης, προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους και ειδικότητες, εκπροσωπώντας Διευθύνσεις Προσωπικού, Marketing, Πωλήσεων, Customer Experience.

Παρόλο που τα μαθήματα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, οι νέοι coaches διαπιστώνουν ήδη μεγάλες αλλαγές στη συνεργασία και στην καθοδήγηση των ομάδων τους, καθώς υιοθετούν συμπεριφορές και νοοτροπία coaching.

Για τους επικεφαλής ομάδων, τα οφέλη του coaching είναι λίγο-πολύ γνωστά, σε όσους από εμάς ασχολούμαστε με το coaching:

  • κέρδος χρόνου γιατί η ομάδα καταφέρνει περισσότερα μέσα από το coaching
  • πιό κινητοποιημένες ομάδες γιατί ο ηγέτης/coach τους ρωτά και τους εμπιστεύεται
  • πιο δεσμευμένες ομάδες γιατί τα μέλη της ομάδας περνούν καλύτερα επειδή τους αφήνουν να βρουν και δικές τους λύσεις

best photo

Οι φετινοί συμμετέχοντες, όμως, μας έδωσαν τη δική τους ματιά, με αποτελέσματα από τη δική τους καθημερινότητα, παρά το ότι δεν έχουν καν ολοκληρώσει τον κύκλο της εκπαίδευσής τους:

Πώς βελτιώνεται η καθημερινή μου δουλειά και παραγωγικότητα 

  • Η Μαρία, που εργάζεται στο business development, πέτυχε ταχύτερη αναγνώριση αναγκών του πελάτη, χρησιμοποιώντας την τεχνική του Ιδανικού Μέλλοντος, από την μεθοδολογία του Solution Focused Coaching. Πριν, είχε πιo θολό αποτέλεσμα, σε πολύ περισσότερο χρόνο.
  • Ο Νίκος, έμπειρο στέλεχος Πωλήσεων, χρησιμοποίησε την συζήτηση coaching με συνάδελφο πωλητή και ο πωλητής βρήκε μόνος τη λύση. Πριν, θα του έλεγε τι να κάνει με αμφίβολη εφαρμογή.
  • Η Στέλλα, από τμήμα HR, πολυεθνικής εταιρείας, έδωσε διορθωτικό feedback σε εργαζόμενη, χρησιμοποιώντας απτά παραδείγματα και είδε βελτίωση. Πριν, θα ήταν πιό δύσκολο να συμφωνήσει η εργαζόμενη.
  • Ο Πέτρος, στέλεχος του τμήματος Customer Experience εφήρμοσε τη μεθοδολογία σε συναδέλφους σε καταστήματα και τους είδε να κινητοποιούνται και να κάνουν αλλαγές.  Πριν, τους προέτρεπε σε δικές του λύσεις, με μικρότερα αποτελέσματα.

Στο δρόμο για τη διαπίστευση

Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι η εκπαίδευση αυτή είναι μέρος της διαδικασίας για να διαπιστευθεί κανείς από το International Coach Federation, το μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό διαπίστευσης Coaches στον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το πώς μπορείτε να διαπιστευθείτε ή να εντάξετε το  coaching στην κουλτούρα της εταιρίας σας, καλέστε μας στο 210 80 66 257 ή στείλτε μας email στο krysta@treasurelab.net.

*Τα ονόματα των συμμετεχόντων είναι αλλαγμένα, τα σχόλια είναι πραγματικά.

Και μερικά σχόλια από τους συμμετέχοντες του Coaching School 2016:

«Ένα από τα πιό πρακτικά και εύστοχα workshops που έχω παρακολουθήσει. Η δυναμική των μελών της ομάδας  πρόσθεσε μεγάλη αξία» –  Δ. Καρδάση, Interamerican

« Σεμινάριο με εξαιρετική επίδραση στην εργασιακή καθημερινότητα!» – Κ. Κατσάνα,  Eurobank FPS

«Φοβερός ρυθμός, πολύ διαδραστικό, σχεδιασμένο με διορατικότητα και συγχρόνως πρακτικό l» – Ρ.Τσάπαλα, BIC

«Όχι μόνο θεωρία, αλλά πρακτική και άμεσα εφαρμόσιμη μεθοδολογία» – I.Κυριαζή, Aegean Air

«Πρακτικο και με γρήγορο ρυθμό.  Αισθάνθηκα ότι πέρασα γρήγορα στην πρακτική εξάσκηση και μου προσφέρθηκε χρήσιμο feedback, καθ’όλη τη διάρκεια» – Σ.Σαλαούνης, AB Βασιλόπουλος